7.7.09

Sisäänajo

Kulttuurishokki oli melkoinen ilmastonmuutoksen vuoksi. 8 asteisen ja sateisen Helsingin vaihduttua lennon jälkeen 32 asteen Samoksen helteeseen jääräpäisinkin suomalainen vaihtoi pikapikaa fleece-takkinsa t-paitaan. Ensimmäinen päivä menikin hikoillessa ja saareen tutustuessa. Auton päivävuokralla 35 eur. ei juuri kannattanut istua taksiin tai bussiin vaan ajelimme 7 hengen porukallamme 2 vuokra-autolla satamastamme Pythagorionista saaren pääkaupunkiin Vathyyn ja kiertelimme lähialueita.

3 porukastamme oli Kreikka-neitsyitä joten tutustuminen kulttuuriin aloitettiin paikallisessa sataman ravintolassa syömällä Kreikkalaista salaattia, tzatsikia sekä paikallisia kala-, lammas-, kani- ja äyriäisherkkuja valitsemalla ne suoraan ravintolan keittiöstä (kielimuuria siis purettiin visuaalisen havaintomateriaalin avulla). Ruoka, juoma ja paikallinen tsirtaki -musiikki osoittautuivat erinomaisiksi valinnoiksi myös uusille kreikankokijoille.
Maanantaiaamun herätyksen ja punkrauksen jälkeen aloitimme kevyessä tuulessa ja auringonpaahteessa ensi purjehduksemme Thaleialla. Thaleia, nuorikkomme, tuo Afroditen ystävätär ja sulotar, Beneteau 46, osoittautui varsin oivaksi menijäksi ja rantauduimme Patmokselle n. 30 mailin purjehduksen jälkeen tuulen vaihdeltua lähes tuulettomasta pläkästä yli 10 m/s puuskiin. Onneksi homma hoitui välimerelliseen tapaan (lähes) yhdellä pitkällä halssilla Samokselta Patmokselle ilman Suomessa totuttua merimerkkien tîhruttamista ja väistelyä, jolloin aikaa jäi taas vaikka minkälaisiin seikkailuihin mutta niistä kuulemme taas ensi kerralla.

Patmoksella: http://maps.google.com/maps?q=Patmos@37+19+40,26+32+36&t=k&z=12

1 kommentti:

  1. Kuulostaa kohtuulliselta. Toisaalta, avokonttori, liian tehokas ilmastointi ja ulkona +15 kilpailee ton kanssa ihan mallikkaasti!

    Eeva (ei yhtään kateellinen)

    VastaaPoista