9.7.09

Öisellä merellä

Terveisiä täältä öiseltä Kreikan mereltä jossa purjehdimme 9m/s luoteistuulen siivittämänä lähes 7 solmun vauhdilla pelkän keulapurjeen voimin kohti Santoriinia. Juuri nyt vasemmalla puolellamme on nimetön ja autio pikkusaari joka täysikuun valossa näyttää hyvinkin aavemaiselta. Tuohon saareen en halua törmätä niin kuin on tehnyt sen laivan kapteeni jonka alus on haaksirikkoutuneena saaren rannalla.

Mutta palataan ajassa vielä pari päivää taaksepäin ettei tarinaamme jää lukijoita sekoittavia aukkoja. Heräsimme tiistaiaamulla Patmoksen pääkaupungin satamassa ja lähdimme jokaisen saarellakävijän pyhiinvaellukselle kohti läheisen vuoren huipulla olevaa luostaria jossa apostoli Johannes on kirjoittanut ilmestyksensä. Edellisen kerran vahingosta (ks. Seireenien metsästys 2005 blogi) viisastuneena suoritimme pyhiinvaelluksen tällä kertaa taksilla emmekä siis kävellen ja tälläkertaa meille jopa avattiin luostarin portit. Matkalla luostarille kävimme katsomassa luolaa jossa Johannes oli nähnyt ilmestyksensa. Huipulla
olevaa luostaria ympäröi kylä ja luostaria suojasi korkeat muurit joiden suojaan kyläläisetkin ovat siirtyneet vuosituhansien ajan merirosvojen ja muiden murjaanien hyökkäillessä saarelle. Luostarikierroksen jälkeen lähdimme uimaan ja tähän soveltui erinomaisesti lähisaari Arkin eteläkärjen Blue Lagoon jonka pari-kolmemetriä syvä tasainen hiekkapohja tarjoaa snorklaajalle varsinaisen aarreaitan pikkukaloineen, merisiileineen, meritähtineen yms. merenanteineen. Uimasession jälkeen siirryimme naapurisaaren Marathin rantaan, jossa yövyimme käytyämme ensin saarella ihailemassa auringon laskeutumista mereen ja syötyämme rannan tavernassa.

Aamulla oli aikainen herätys ja merelle lähtö jotka allekirjoittanut missasi jäätyään paikkaamaan univelkojaan punkan pohjalle. Samalla tuli missattua myös venettämme tervehtimään tulleet delfiinit joita muu seurue näki ainakin 10 ja joista 1 intoutui sukeltamaan veneemme alta. Paha takaisku minulle mutta vastapainoksi pitkistä yöunista sain ilon ottaa ensimmäisen vahdin tämän yön purjehduksesta. Ennen yön seikkailua teimme vielä muutaman tunnin ruokailu- ja jaloittelupysähdyksen Amorgokselle, josta lähdimme auringon laskettua yön selkään.

merellä: http://maps.google.com/maps?q=Aavesaarella@36+38+00,25+40+00&t=k&z=12

2 kommenttia:

 1. Great, just great. Täällä tuulee ehkä 20m/s, sataa sataa sataa ja sataa. Sisällä on pakko pitää valoja, kun ulkona on niin pimeää.

  NAUTTIKAA!!!!

  Eeva

  VastaaPoista
 2. Yeah, edelliseen yhtyen. Sataaaa vettääää, saaataa lunta...no ehkei ihan lunta, mut komeet on kelit meillä. Yöllä ukkonen vaelsi suoraan talomme päältä ja piti talon vanhimmat (allekirjoittanut ja Ruska-koira) vavisten hereillä. Olohuoneessa nähtiin valoilmiö (pistorasiassa) ukkosen iskettyä lähivoimalinjoihin. Toivottavasti pidätte mastonne ja kurssinne mukavimmissa olosuhteissa. Aurinkoooooo!

  *Punakettu*

  VastaaPoista